DIFERENTA BUMBACULUI ORGANIC
Alegerea bumbacului organic pentru articolele vestimentare face parte dintr-un concept amplu, modern si deosebit de eficient, denumit moda sustenabila, care are in vedere de fapt utilizarea materialelor naturale, cu efect benefic atat asupra sanatatii umane, cat si asupra mediului. Astfel, articolele vestimentare din bumbac organic, pe langa faptul ca sunt produse eco-friendly, aduc si alte avantaje notabile pentru utilizatori despre care discutam astazi in acest material.
Diferentele dintre bumbacul obisnuit, conventional, si bumbacul organic au in vedere de cele mai multe ori etapele de cultivare, ingrijire si recoltare a plantelor, deoarece in aceste situatii se presupune ca produsele folosite pentru a grabi procesele (in cazul bumbacului conventional) nu sunt in totalitate in concordanta cu cerintele OMS.
Bumbacul organic este un produs natural, iar pe langa aceasta, nici exigentele de confort si rezistenta nu sunt neglijate, drept pentru care atentia designerilor vestimentari in ultimii ani s-a indreptat asupra acestui material, cu mult mai potrivit pentru cerintele utilizatorilor, mult mai usor de integrat in colectii si, fireste, total inofensiv pentru mediu. In plus, exista colectii vestimentare intregi realizate in serii mici, lucru care contribuie la unicitatea specifica modei, dupa care tanjim cu totii.
Aici găsești articole vestimentare din bumbac organic certificat pentru FEMEI, BĂRBAȚI și COPII
Bumbacul organic este un material antialergic și antibacterian
Una dintre problemele actuale este aparitia a nenumarate tipuri de alergii, unele chiar si la tipul de fibre din care sunt compuse articolele vestimentare. Din acest motiv devine evidenta nevoia de a folosi bumbac organic pentru haine din fibre naturale, netratate chimic, atat pentru adulti, cat mai ales pentru copii si bebelusi. Pielea copiilor este mult mai sensibila si mai predispusa la iritatii si reactii alergice, drept pentru care ar trebui sa alegi piese si articole vestimentare din bumbac organic, total inofensive pentru sanatate, mult mai lejere si care lasa pielea sa respire.
Pentru cultivarea si ingrijirea bumbacului organic nu se folosesc erbicide si insecticide
In conformitate cu reglementarile OMS si cu cerintele actuale ale utilizatorilor, pentru cultivarea si ingrijirea plantelor ce vor servi producerii de bumbac organic nu se folosesc insecticide si erbicide, lucru care evidentiaza o diferenta majora intre cele doua tipuri de materiale (bumbac organic versus bumbac conventional). Bumbacul organic este un material curat, cu 0 impact negativ asupra mediului inconjurator.
Acesta este si unul dintre motivele pentru care bumbacul organic a castigat atat de mult teren, mai ales in contextul actual, cand se pune atat de mult pret pe protejarea sanatatii si pe protejarea planetei, dar si pe oferirea calitatii utilizatorilor, indiferent de domeniul de activitate.
Pentru a cultiva bumbac organic sunt respectate pozitionarile geografice de plantare, avand grija la recurenta plantarii tocmai pentru a nu se extrage toti nutrientii din sol, o atentie deosebita acordandu-se capacitatii terenului de a-si imbogati caracteristicile in timp, prin mijloace complet naturale.
De asemenea, plantele nu sunt grabite, procesul de fertilizare decurgand normal, ca si procesul de crestere lenta, naturala, dar si cel de culegere. In timpul culegerii se folosesc mijloace complet naturale, la fel ca si in cazul prelucrarii, in vederea realizarii articolelor vestimentare din bumbac organic.
Bumbacul organic este mai rezistent și mai durabil în timp decat bumbacul conventional
Te intristeaza faptul ca bluza preferata s-a deteriorat imediat dupa spalare? Tricoul s-a rupt dupa numai cateva purtari, desi era realizat din bumbac 100%? Te-ai gandit vreodata ca exista o dependenta intre bumbacul pe care il porti si felul in care a fost acesta realizat?
Faptul ca intervin atat de multe substante chimice in procesul de fabricare a bumbacului traditional nu fac altceva decat sa slabeasca rezistenta plantei si, implicit, rezistenta ulterioara a materialului. Este dovedit faptul ca bumbacul organic este mai rezistent si mai durabil in timp decat bumbacul conventional, deoarece fibrele nu sunt afectate de chimicale si in consecinta ele nu vor reactiona in mod negativ in cazul utilizarii. Practic, uzura fibrelor de bumbac organic este minima, lucru care inseamna o durata mai mare de exploatare a produselor. Bumbacul organic nu se largeste si nu se rupe cu usurinta, este mai putin elastic decat bumbacul conventional si este mai durabil ca rezistenta de rupere a firelor.
Sustenabilitate- o solutie pentru toate domeniile
Ideea de sustenabilitate la nivelul modei aduce in prim plan si grija fata de cumparator si utilizator, dar si cea fata de sustinerea unui mediu protejat, pe cat posibil lipsit de substante chimice folosite pentru a fertiliza sau pentru a stimula cresterea plantelor.
Sustenabilitatea este ideea de baza a urmatorilor ani, atat in moda cat si in ceea ce priveste multe segmente ale vietii noastre si ale activitatilor zilnice pe care le desfasuram. Sustenabilitatea a inceput sa castige teren si in ceea ce priveste folosirea produselor pentru uz curent, precum PET-urile sau sacii menajeri, acestea fiind inlocuite treptat de TERMOSURI reutilizabile din materiale eco-friendly si saci menajeri biodegradabili.
Este important sa te gandesti la avantajele pe care ti le ofera conceptul de sustenabilitate si sa fii la curent cu noutatile, atat in domeniul fashion, cat si in celelate zone de interes ale vietii tale. Noi te asteptam asadar cu noi informatii despre sustenabilitate, dar si despre moda, intr-un articol viitor.
Nu uita să dai un share și să impartasesti cu prietenii tăi acest articol!
Împreună reușim să construim o lume mai bună