Termeni și condiții de utilizare

S T Y L U X - reprezinta denumirea comerciala a magazinului online disponibil la adresa web stylux.ro ce apartine societatii comerciale scutita de TVA, S.C. STYLUX CONCEPT S.R.L., cu sediul social in Bucuresti, Sector 4, Aleea Ciceu, Nr 8-10, Bloc R10, Scara 1, Etaj-Parter, Apart.2, inregistrata la la Registrul Comertului sub nr. J40 /14301 /2020, CIF 43250736, avand contul bancar numarul RO59 RZBR 0000 0600 2222 0285 deschis la RAIFFEISEN BANK S.A. - AGENT. OBREGIA.

Vanzator – STYLUX

Cumparator – persoana fizica / persoana juridica sau orice entitate juridica care inregistreaza un cont pe stylux.ro si efectueaza o comanda.

Client – persoana fizica / persoana juridica sau orice entitate juridica care efectueaza o comanda prin intermediul contului inregistrat, telefonic la numarul 0751 777 717 sau prin intermediul adresei de posta electronica la adresa de e-mail contact@stylux.ro si careia in urma acceptarii comenzii ii este intocmita si transmisa o factura fiscala, prin curier sau prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail specificata la momentul plasarii comenzii.

Utilizator – orice persoana fizica/juridica inregistrata pe stylux.ro, care, prin finalizarea procesului de creare a contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii.

Cont – sectiune de pe stylux.ro formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite cumparatorului transmiterea comenzii si vizualizarea sau administrarea informatiilor sale, precum comenzile plasate, facturi fiscale, garantii, etc.).

Lista – pagina web din Favorite in care Cumparatorul/Utilizatorul poate adauga Bunuri pe care le considera a fi preferate si pe care, ulterior, le poate adauga in cosul de cumparaturi („cosul meu”).

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre S T Y L U X si Cumparator/Client prin care Cumparatorul/Clientul transmite catre S T Y L U X, prin finalizarea comenzii din contul de client, telefonic sau prin posta electronica la adresa de e-mail contact@stylux.ro intentia sa de a achizitiona bunuri de pe stylux.ro

Bunuri – orice produs, care urmeaza a fi furnizat de catre S T Y L U X, Cumparatorului/Clientului ca urmare a Contractului incheiat.

Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre S T Y L U X si Client/Cumparator, fara prezenta fizica simultana a S T Y L U X si a Cumparatorului/Clientului, contract ce intra in vigoare la momentul transmiterii de catre S T Y L U X a facturii fiscale aferente comenzii plasate din contul de client, telefonic sau prin posta electronica, la adresa de e-mail specificata de catre Cumparator/Client la momentul plasarii comenzii.

Plata cu cardul – serviciul de plata prestat de catre procesatorul de plati integrat in Site, pus la dispozitia Clientilor, Utilizatorilor si/sau Cumparatorilor prin intermediul Site-ului in vederea efectuarii unei plati cu cardul on-line.

Continut

Informatiile de pe stylux.ro care pot fi vizualizate sau accesate prin utilizarea echipamentelor electronice;

Continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor de catre S T Y L U X prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;

Orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre S T Y L U X, Cumparatorului, conform informatiilor de contactare, specificate de catre acesta la inregistrarea pe stylux.ro;

Informatii legate de Bunurile si/sau tarifele practicate de S T Y L U X intr-o anumita perioada;

Informatii legate de Bunurile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care S T Y L U X are incheiat un contract de parteneriat, intr-o anumita perioada;

Intrebare – formula de adresare catre alti Utilizatori/Clienti/Cumparatori cu scopul de a obtine informatii despre produsele sau serviciile din pagina respectiva.

Document – prezentele Termene si Conditii.

Newsletter – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail, SMS) asupra Bunurilor si/sau a promotiilor desfasurate de S T Y L U X intr-o anumita perioada, fara ca aceste informari sa reprezinte niciun angajament din partea S T Y L U X cu referire la informatiile continute de acesta.

DOCUMENTE CONTRACTUALE

1.1. Prin inregistrarea unei Comenzi pe stylux.ro, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care STYLUX isi deruleaza operatiunile comerciale.

1.2. Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii pe stylux.ro are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

1.3. Pentru motive justificate, STYLUX isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. In cazul modificarii cantitatii sau a serviciilor, STYLUX va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitie de catre acesta la efectuarea Comenzii.

1.4. Contractul se considera incheiat intre STYLUX si Cumparator/Client in momentul primirii de catre Cumparator/Client de la STYLUX, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii.

POLITICA DE VANZARE ONLINE PE STYLUX

2.1. Accesul la plasarea comenzii ii este permis oricarui Client/Cumparator. STYLUX isi rezerva dreptul ca pentru motive justificate sa restrictioneze accesul Clientului/Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi, in cazul in care constata ca Clientul/Cumparatorul, ar putea prejudicia in vreun fel STYLUX. In oricare dintre aceste cazuri, Clientul/Cumparatorul se va adresa Departamentului de Relatii cu Clientii al STYLUX, la adresa de e-mail contact@stylux.ro sau la numarul de telefon afisat pe stylux.ro pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate. In cazul constatarii incalcarii Legii nr.365/2002 art. 16 pct. 1, accesul pe stylux.ro va fi complet restrictionat fara o informare prealabila a Clientului/Cumparatorului.

2.2. Comunicarea cu STYLUX se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “Contact” de pe stylux.ro. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

2.3. STYLUX poate publica pe stylux.ro informatii despre Bunuri si/sau Servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

2.4. Toate tarifele aferente Bunurilor si/sau Serviciilor prezentate pe stylux.ro sunt exprimate in Lei si reprezinta totalul de plata fara alte taxe. Facturile emise de catre STYLUX sunt valabile fara semnatura si stampila conform L227/2015, Art.319 (29) si cu cota de TVA 0%.

2.5 Informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor disponibile pe stylux.ro, inclusiv a imaginilor nu reprezinta o obligatie contractuala din partea STYLUX, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

3.1 Este interzisa descarcarea Continutului de pe stylux.ro fara sa existe un acord de utilizare din partea STYLUX

3.2. Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

COMANDA

4.1. Clientul/Cumparatorul poate efectua comenzi pe stylux.ro, prin adaugarea Bunurilor dorite in cosul de cumparaturi, telefonic sau prin e-mail la contact@stylux.ro, urmand a finaliza Comanda efectuand plata la livrarea produselor, cu plata online prin serviciul euplatesc.ro sau prin transfer bancar cu ordin de plata in cazuri exclusiv speciale, plata realizandu-se anticipat in conturile STYLUX specificate la finalizarea comenzii, pe facturile fiscale emise de catre STYLUX sau ulterior livrarii comenzii in termen de 4 (patru) zile de la data emiterii facturii de catre STYLUX. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Bun este disponibil pentru achizitie in masura in care exista un stoc fizic disponibil pentru aceasta, marcajul de stoc afisat pe stylux.ro reprezentand doar o informare generala cu privire la statusul produsului la data adaugarii acestuia pe stylux.ro. In cazul in care dupa finalizarea comenzii STYLUX constata ca stocul fizic al produsului este epuizat, STYLUX va informa cumparatorul in cel mai scurt timp. Adaugarea unui Bun in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea Bunului.

4.2. Plata prin ordin de plata se va realiza cat mai curand posibil, la prima notificare facuta de catre STYLUX, iar in cazul neprezentarii dovezilor de plata a sumei scadente la adresa de e-mail contact@stylux.ro, se vor aplica dobanzi penalizatoare in valoare de 0,5% din valoarea sumei scadente si neachitate pentru fiecare zi de intarziere, dupa primele 4 (patru) zile lucratoare in cazul in care livrarea comenzii a fost deja efectuata. Partile convin ca, aplicarea dobanzilor penalizatoare se va face automat, fara sa fie nevoie sa se dovedeasca existenta unui prejudiciu cauzat de neplata comenzii la termen.

4.3. In cazul in care Cumparatorul/Clientul nu isi respecta obligatia de plata conform prevederilor Termenilor si Conditiilor, acesta va putea fi obligat la plata de penalitati de intarziere in cuantum de 0,5% / zi de intarziere care se vor aplica la valoarea sumei scadente si neachitate.

4.4. Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul/Clientul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.

4.5. Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul/Clientul consimte ca STYLUX poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de STYLUX, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului/Clientului.

4.6. STYLUX poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator/Client, in urma unei notificari adresate Cumparatorului/Clientului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri :

- produsul comandat nu este pe stoc;

- comanda nu poate fi livrata din motive de greutate sau distanta pana la adresa specificata de Client/Cumparator;

- datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe stylux.ro sunt incomplete si/sau incorecte;

4.7 In cazul platilor online Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.

CONFIDENTIALITATE SI DATE CU CARACTER PERSONAL

REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN SI AL CONSILIULUI din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor) - CLICK AICI

5.1. STYLUX va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul Document.

5.2. Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator/Client cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al STYLUX

5.3. Prin inscrierea in baza de date a site-ului stylux.ro, Clientul/Cumparatorul isi ofera consimtamantul expres, in limitele legislatiei in vigoare, de a fi contactat de catre terti, parteneri ai STYLUX : alti furnizori de servicii in vederea indeplinirii obiectului Contractului incheiat intre Cumparator si Vanzator, precum si de agentii de stat, guvernamentale, atunci cand legislatia specifica prevede acest lucru.

5.4. STYLUX va utiliza datele personale inscrise de catre Cumparator/Client la momentul crearii Contului, strict in vederea livrarii comenzii si intocmirii documentelor legale aferente comenzii.

5.5. STYLUX va elimina orice informatii personale ale Cumparatorului/Clientului in maxim 24 de ore de la prima solicitare telefonica la numarul de telefon 0751 777 717 sau primita prin intermediul adresei de posta electronica pe adresa de e-mail contact@stylux.ro

5.6. Datele dumneavoastra personale inscrise la momentul crearii contului (i.e., nume, prenume, adresa de e-mail, numar de telefon) sunt introduse in aplicatiile societatilor de curierat in vederea expedierii comenzii. In cazul in care Cumparatorul/Clientul doreste eliminarea datelor sale personale, acestea vor fi eliminate si din aplicatiile furnizorilor de servicii de curierat. 

5.7. STYLUX nu va utiliza datele personale inscrise de catre Cumparator/Client la momentul crearii Contului in niciun alt scop decat cel precizat anterior.

PUBLICITATE

6.1. In momentul in care, Clientul isi creaza un Cont pe stylux.ro, are posibilitatea sa isi exprime acordul cu privire la primirea de Newslettere.

6.2. Clientul isi poate modifica optiunea cu privire la acordul emis catre STYLUX in orice moment:

- prin contactarea STYLUX in acest sens.

- prin modificarea setarilor din contul de client de pe stylux.ro la sectiunea “Informatii client”.

6.3. Renuntarea la primirea Newslettere-lor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru prezentul Document.

6.4. Prin acordul emis catre STYLUX clientul isi ofera acceptul ca adresa de e-mail cu care s-a inregistrat pe STYLUX sa fie salvata pentru a transmite ulterior mesaje cu caracter publicitar.

FACTURARE – PLATA

7.1. Preturile Bunurilor afisate in cadrul site-ului stylux.ro reprezinta totalul de plata cu toate taxele incluse conform legislatiei in vigoare. STYLUX va emite facturi cu cota de TVA 0%.

7.2. Pretul si modalitatea de plata sunt specificate in fiecare Comanda. STYLUX va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile comandate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

7.3. STYLUX va transmite Cumparatorului/Clientului exclusiv in format electronic prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de Cumparator in Contul sau, factura aferenta Comenzii ce contine Bunuri vandute de STYLUX, cu exceptia serviciilor de transport pentru care Clientul va primi chitanta in momentul achitarii acestor servciii si exclusiv in cazul in care serviciile de livrare nu sunt gratuite conform informatiilor afisate in momentul finalizarii comenzii pe stylux.ro.

7.4. Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.

7.5. Prin aceasta modalitate de comunicare, Cumparatorul, accesand Contul sau, va detine o evidenta a electronica a facturilor si comenzilor plasate pe stylux.ro, putandu-le salva si arhiva la randul sau in orice moment si in orice modalitate pe care o doreste.

7.6. Prin trimiterea Comenzii, Cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic prin e-mai, la adresa de e-mail mentionata in Contul sau.

7.7 STYLUX poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:
-neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;
-invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de STYLUX, in cazul platii online;
-datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;

LIVRAREA BUNURILOR

8.1. STYLUX se obliga sa livreze Bunurile in sistem de curierat door-to-door catre Cumparator/Client la adresa de livrare mentionata de Cumparator/Client in contul sau de client de pe stylux.ro, prin telefon sau e-mail la contact@stylux.ro la momentul plasarii comenzii.

8.2. STYLUX va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

8.3. STYLUX va efectua livrarea Bunurilor numai pe teritoriul Romaniei.

GARANTII

9.1. Bunurile comercializate de catre STYLUX, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Bunurile sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.

9.2. Bunurile comercializate de STYLUX, beneficiaza de certificate de garantie emise direct de producator. In cazul certificatelor de garantie emise de furnizorul STYLUX, va oferim serviciul de returnare gratuita a produsului defect care presupune preluarea si livrarea Bunurilor in conditii de gratuitate.

9.3. In cazul certificatelor de garantie emise de producatori, Bunul reclamat defect in perioada de garantie trebuie prezentat direct la cel mai apropiat centru de service mentionat in certificat. Acest centru autorizat de producator va prelua intreaga responsabilitate a rezolvarii garantiei.

9.4. Orice defect al produsului trebuie semnalat in maxim 48 (patruzecisiopt) de ore de la receptia marfii pe adresa de e-mail contact@stylux.ro sau la numarul de telefon 0751 777 717. Orice sesizare ulterioara termenului specificat anterior nu va fi luata in considerare.

RASPUNDERE

10.1. STYLUX nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre STYLUX a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

10.2. Prin crearea si utilizarea Contului, Clientul / Utilizatorul/ Cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

10.3. Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Clientul / Utilizatorul/ Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenii si conditiile Site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii Comenzii.

10.4. Ulterior crearii Contului utilizarea Continutului echivaleaza cu acceptarea modificarilor intervenite asupra Termenilor si Conditiilor Site-ului si/sau a versiunilor actualizate ale Termenilor si Conditiilor Site-ului.

10.5. Termenii si Conditiile Site-ului pot fi modificati oricand de catre STYLUX, acestia fiind opozabili Clientilor / Utilizatorilor/ Cumparatorilor de la data afisarii in Site. Acceptarea Termenilor si Conditiilor Site-ului se confirma prin bifarea checkboxului corespunzator din Site si/sau prin trimiterea Comenzii.

FORTA MAJORA

11.1. Partea care nu isi poate indeplini obligatiile din cauza de forta majora este exonerata de obligatii in conditiile legii. Certificarea conditiei de forta majora se face de catre Camera de Comert si Industrie a judetului in care isi au sediul partile contractante.

11.2. Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Prezentul Contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre STYLUX si Clienti / Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Bucuresti.

Prezentul Contract este intocmit conform dispozitiilor privind incheierea prin mijloace electronice a contractelor si comenzilor prin internet, astfel cum sunt stabilite la ART 9 din Legea nr.365/2002, republicata, cu modificarile ulterioare.